Online nastava - live streaming 

KAKO SMO SE PRILAGODILI PROMENI TOKOM VANREDNOG STANJA

VAŽNO JE IMATI UVEK I PLAN B

Skoro svaki dan, već godina unazad, imamo upite za online kurseve. Planirali smo ih, imali viziju i plan kako oni treba da izgledaju. Nismo ni slutili da ćemo za bukvalno manje od 24h morati da pređemo na online nastavu i primenimo sve ono o čemu smo pričali. 

Lako smo časove iz učionice prebacili na online uživo nastavu i iskoristili vreme karantina za učenje kod kuće

 

Dosta naših polaznika je bilo zabrinito, da li će kvalitet nastave biti isti kao i u učionici i da li će uspeti da sve nauče kao na klasičnim časovima u školi.

Jedna od reakcija je bila: ,, Ja da sam htela online, upisala bih online kurs,ne znam kako ću se snaći”. Drugi komentar : ,, Nećemo valjda sad da čekamo da ovo prođe, ja nemam vremena da čekam, hoću da se nastavi nastava”.

Kako svi predavači rade van nastave i sa klijentima online i koriste Zoom, Diskord i Skype, nije im bio problem da odmah na početku vanrednog stanja pređu na online časove. Javili smo svim polaznicima za promene i poslali detaljna upustva za korišćenje softvera za online streaming.

Lagali bi kad bi kazali da nismo bili zabrinuti kako će se svaki pojedinačan polaznik uklopiti u nov način učenja i praćena nastave od kuće. Svesni smo da neki nemaju uslova da od kuće prate nastavu, posebno sad kad smo u karantinu od 17h. Za takav vid nastave i učenja potreban je mir i koncetracija. Istovremeno smo znali , da je ova situacija i u neku ruku dobra za polaznike, moraće više da se osamostale i znaće da koriste softvere koji će im kasnije trebati u njihovom poslu.

 

Kako smo radili tokom vanrednog stanja

Nismo imali snimljene lekcije, časovi su se održavali uživo u terminima koji su inače bili termini u školi.

Svaki kurs pored online nastave imao je svoju grupu sa predavačem, gde im predavač bio na raspolaganju za sva pitanja. Uspeli smo da  olakšamo svima učenje i da znaju da nisu sami, da ima ko im pomogne i pored časova.

 

Zaključili smo da je ipak najbolje prilagoditi se promenama

Pitali smo polaznike kako su se snašli sa online nastavom i kako su zadovoljni i evo njihovih odgovora.

FULL STACK DEVELOPMENT KURS

Neki od urađenih i izvežbanih projekata do sad i slike uživo sa predavanja. 

Svi  naši online kursevi će se održavati po ovom principu rada. Live predavanja sa predavačem.  

UTISCI POLAZNIKA POSLE UVOĐENJA VANREDNOG STANJA
posle prelaska na online nastavu

Ferenc Sič

,,Da li vredi upisati ONLINE kurs programiranja u IT Fusion-u?
Pohađati kurs u učionici ili online je sasvim svejedno. Nema razlike. Kao ni to da li ste upisali neku poznatu, dobro izreklamiranu školu sa zvučnim imenom i dizajniranim eneterijerom, ili kurs gde se časovi održavaju u stanu kod baba Jovanke, jer je tu bilo mesta da se napravi učionica.
Jedino što je bitno, jeste kakav je predavač.
– Koliko je spreman da vam se posveti, kako je koncipirao predavanja, koliko ima razumevanja i strpljenja, koliko je lako komunicirati sa njim, koliko je spreman da se prilagodi vašem tempu rada i shvatanja, odnosno, pošto se radi grupno- najslabijoj karici.
Pohađam kurs Full Stack Development, i prezadovoljan sam. Sve ovo što sam prethodno napisao sam i shvatio kada je kurs počeo. Džaba vam fensi opreme i svega, ako predavač nije dobar. Imao sam tu sreću da je predavač na ovom kursu odličan i sve prethodno napisano opisuje njega. Zapravo, nemam reči kojima bih ga mogao dovoljno ishvaliti i  iskazati zahvalost za posvećenost i trud koji nam pruža.

-Predavanja se trenutno održavaju online, usled vanredne situacije zbog korona virusa, ali kao što rekoh nema neke velike razlike, osim što ste kod kuće, pa možete uživati u udobnosti svoga doma, tako da je to čak i prednost. Tempo rada diktiramo mi- polaznici; nešto samo pretrčimo a nešto ponovimo više puta, u zavisnosti od toga koliko brzo shvatimo- naučimo određenu stvar. Predavač nam je uvek dostupan preko viber i slack grupe, tako da u svakom trenutku možemo postaviti pitanje, ukoliko imamo nedoumicu oko rešavanja domaćih zadataka.
– Na ovom kursu isključivo od vas zavisi da li ćete naučiti programirati i koliko ćete biti dobri u tome. U IT Fusion-u je omogućena obuka uz maksimalnu posvećenost, sve ostalo je na vama.
Pre nego što sam upisao kurs u IT Fusion-u, takođe sam istraživao kurseve, i čitao recenzije polaznika… Nadam se da će ova recenzija i preporuka pomoći nekom da se odluči. Svako dobro, i srećno svima!”

Ovo je jedan od najdužih i najboljih komentara koje smo dobili. Mi inače komentare ne ulepšavamo i ne dodajemo ništa. Iskren komentar je uvek i najbolji . Ovakav komentar može da napiše ili samo super zadovoljan polaznik ili jako skup kopirajter. Ferenc, hvala ti.

Emilija Kovacević
,,Što se tice online nastave nisam neki ljubitelj toga nikad bila, zato sam i upisala kurs u IT fusion skoli jer se nastava odvija tradicionalno u ucionicama, sto je mnogo lakse i efektnije, ali zbog novonastale situacije koja je takva da jedino mozemo imati online nastavu opet mi vise to odgovara nego da se pauziralo odvijanje nastave. S druge strane zbog samog predavaca, Slobodana Mirica koji se izuzetno trudi da nam olaksa ovakav nacin ucenja, verujem da bi i online kursevi sa njim bili isto efektni kao i u ucionici. Tako da sto se mene tice vise sam nego zadovoljna kako ovo sada funkcionise i za sada nemam ni jednu zamerku vezanu za online predavanja. Moja preporuka je za one koji ne mogu fizicki biti prisutni u ucionici na predavanju (ako su npr. iz drugog grada a ne iz Novog Sada) da upisu i online kurs jer je predavac Slobodan odlican i nesebicno prenosi svo svoje znanje i iskustvo koje ima u IT sferi, a pritom je i dostupan svakom ponaosob mimo predavanja, sto je veliki plus za online nacin ucenja.”

Jasna Vujtović
,,Zadovoljna sam online predavanjima, iako više preferiram tradicionalna predavanja u učionici.Predavač je uvek na raspolaganju sto olakšava dosta stvari.”

Igor Daniel 
,,Fullstack kurs smo poceli krajem februara i imali smo predavanja dve nedelje, ubrzo je pocelo vandredno stanje. Predavac na kursu Slobodan je odmah reagovao pa se naslo idealno resenje za nastavak skolovanja i ucenja u periodu od par sati. Moram pohvaliti funkcionisanje kursa online nisam ocekivao da ce i dalje funkcionisati kao kada smo bili u ucionici. Uzivo jeste bolje jer se ima direktna konverzacija sa ljudima ali nemam niti jednu zamerku, cak sta vise sve pohvale kako smo nastavili da idemo prema zeljenom cilju. Ako se iko dvoumi upisite zeljeni kurs necete se pokajati ekipom iz IT Fusion.”

Boris Lazarević
,,Za vrijeme vanrednog stanja u državi kada sve staje, IT Fusion, na čelu sa predavačem Slobodanom Mirićem, se svojski potrudio da nam izađe u susret i pruži online obuku. Zamijenili smo učionicu stanovima, ali nivo obuke i kvaliteta znanja koje dobijamo, ostao je nepromijenjen. Hvala IT Fusion-u na posvećenosti i trudu koji ulažu.”

Marko Valuh
“Sjajno koncipirano i razumno. Predavac je izuzetan u svom poslu i sve je prilagodjeno kako bi svi mogli da ispratimo.”

KURS GRAFIČKOG DIZAJNA

PRIJAVI SE ZA KURS KOJI TI JE POTREBAN

Mi smo Edukativni centar – Škola kurseva “IT Fusion”

Adresa:
Maksima Gorkog 28/2
21000 Novi Sad
Srbija
Telefoni:
+381 60 0622 292
Radno vreme:
Ponedeljak-Petak 17:00-21:00
Subota i Nedelja : zatvoreno

Izrada sajta: S8 Studio