Kurs grafičkog dizajna za srednjoškolce

Pogledajte okolo, grafički dizajn je svuda!

Grafički dizajneri kreiraju i komuniciraju poruke i dizajniraju toliko stvari koje svakodnevno vidimo – logotipe, veb lokacije, aplikacije, pakovanja, plakati, časopisi, signage, ekološke grafike, filmske i televizijske naslove i još mnogo toga.

Kurs grafičkog dizajna za srednjoškolce namenjen je onima koji žele da nauče da obrađuju fotografije,kreiraju postere,plakate,flajere, banere,vizit karte, koristeći savremene programe za njihovu obradu.

Saznaćete na kursu osnove dizajna i razvoj koncepta koji se odnose na tipografiju, kompoziciju i boju. Otkrićete šta čini razliku između običnih slika i moćne, efikasne grafike. Ojačati svoje komunikacijske veštine dizajna i razviti svoj stil i viziju dok transformišu svoje koncepte u gotove dizajne.

Nakon kursa znaće da menjaju dimenzije slika, transformišu slike,rade sa efektima i filterima,uklanjaju i dodaju delove slike, rade sa alatima za crtanje i bojenje, snimaju slike u različitim formatima.

Poznavanje osnova i principa grafičkog dizajna uvek mogu da iskoriste ili u svojim školama ili u samostalno radu . To je znanje koje se danas smatra neophodnim i vrlo često traženim.

Kroz ovaj kurs upoznaćete se sa radom u sledećim programima za grafički dizajn:

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign

Photoshop je softver za obradu, kreiranje i prezentovanje fotografija, slikanje i dizajn. Program je namenjen prvenstveno za rastersku obradu fotografija, međutim takođe može da radi i sa vektorskom grafikom.

Program je toliko rasprostranjen, da je postao sinonim za obradu i manipulaciju fotografija.

Često čujete za neke slike da su fotošopirane.

Photoshop koriste fotografi, grafički dizajneri, video game artisti, kao i dizajneri reklama i mema.

Illustrator je softver za dizajn i vektorsko crtanje.

Prvenstveno se koristi za dizajn koji je vezan za štampu, crtanje i ilustracije, mnogo ređe za web dizajn. Rasprostranjen je skoro koliko i Photoshop.

InDesign je softver za dizajn i izradu knjiga, časopisa, novina, kataloga, i bilo kojih drugih višestraničnih publikacija.

Pored upoznavanja i praktičnog rada u ovim programima, pohađanjem ovog kursa steći ćete i neophodno teorijsko znanje, koje će vam omogućiti da se lakše bavite grafičkim dizajnom. Teorijski deo upoznaće vas sa teorijom boja, grafičkim formatima i industrijskim standardima, fontovima, i sl.

Zašto je kurs grafičkog dizajna kod nas jedinstven?

ZATO ŠTO TOKOM CELOG KURSA POLAZNICI ĆE KROZ DOMAĆE ZADATKE I PRAKTIČNE VEŽBE NA PREDAVANJIMA/VEŽBAMA RADITI NA SVOJIM DIZAJNERSKIM REŠENJIMA ZAJEDNO SA PREDAVAČEM. NAKON KURSA IMAĆE SOPSTVENE RADOVE ZA SVOJ PORTFOLIO.

Trajanje kursa je 3 meseca, nastava će se održavati jednom nedeljno po 3 časa.

Cena kursa je 7.500,00 dinara na mesečnom nivou.

Rezervacija kursa je obavezna i iznosi 3.000,00 din i ulazi u cenu kursa.

Termin održavanja predavanja je subotom 09:30-12:00.

NAŠA PREPORUKA JE DA NAKON KURSA GRAFIČKOG DIZAJNA, POLAZNICI NASTAVE SA KURSOM WEB DIZAJNA.

jelena-dragic
O predavaču

Jelena Dragić
Završila je osnovne i master studije na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn 2016 god.
Posle završenog fakulteta radila je na televiziji RTV Panonija više od 3 godine, brinula se za vizuelni identitet firme kao i za video montažu.
Dodatna usavršavanja u oblasti grafičkog i web dizajna nastavlja 2017 god. u Hrvatskoj na obuci “Design Your Job” u okviru Erazmus+ programa EU.
Radila je u IT firmi HostJedi i predavala je grafički dizajn u kancelariji za mlade u Temerinu. Trenutno radi samostalno za nekoliko inostranih klijenata.
„Dobar dizajn je kod svih stvari koje primećujete. Sjajan dizajn je u onima koje ne primećujete.”

Mi smo Edukativni centar – Škola kurseva “IT Fusion”

Adresa:
Železnička 33/4
21000 Novi Sad
Srbija
Telefoni:
+381 60 0622 292
+381 21 3827 195
Radno vreme:
Ponedeljak-Petak: 10:00-13:00 i 16:00-22:30
Subota: 09:00 – 18:00
Nedelja: Zatvoreno

Izrada sajta: S8 Studio