Kurs grafičkog dizajna za osnovce

PRVI PUT U NOVOM SADU KURS GRAFIČKOG DIZAJNA ZA DECU 

Pogledajte okolo, grafički dizajn je svuda!

Grafički dizajneri kreiraju i komuniciraju poruke i dizajniraju toliko stvari koje svakodnevno vidimo – logotipe, veb lokacije, aplikacije, pakovanja, plakati, časopisi, signage, ekološke grafike, filmske i televizijske naslove i još mnogo toga.

 

KOME JE NAMENJEN KURS 

 

Kurs grafičkog dizajna za osnovce namenjen je onima koji žele da nauče da obrađuju fotografije,kreiraju postere,plakate,flajere, banere,vizit karte, koristeći savremene programe za njihovu obradu. I puno više od toga, kada nauče da koriste programe koji koriste svi profesionalni grafički dizajneri u svetu, mogućnosti su ogromne a vi ćete se iznenaditi koliko je vaše dete kreativno i zna da svašta dizajnira.

ŠTA ĆE SVE NAUČITI TOKOM KURSA 

 

Naučiće osnove dizajna i razvoj koncepta koji se odnose na tipografiju, kompoziciju i boju. Otkriće šta čini razliku između običnih slika i moćne, efikasne grafike. Ojačati svoje komunikacijske veštine dizajna i razviti svoj stil i viziju dok transformišu svoje koncepte u gotove dizajne.

Nakon kursa znaće da menjaju dimenzije slika, transformišu slike,rade sa efektima i filterima,uklanjaju i dodaju delove slike, rade sa alatima za crtanje i bojenje, snimaju slike u različitim formatima.

Jednostavno, znaće da naprave sve  što inače rade grafički dizajneri.

Poznavanje osnova i principa grafičkog dizajna detetu uvek mogu  iskoriste ili u svojim školama ili u samostalno radu . To je znanje koje se danas smatra neophodnim i vrlo često traženim.

KOJE PROGRAME ĆE SAVLADATI

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign

Photoshop je softver za obradu, kreiranje i prezentovanje fotografija, slikanje i dizajn. Program je namenjen prvenstveno za rastersku obradu fotografija, međutim takođe može da radi i sa vektorskom grafikom.

Program je toliko rasprostranjen, da je postao sinonim za obradu i manipulaciju fotografija.

Često čujete za neke slike da su fotošopirane.

Photoshop koriste fotografi, grafički dizajneri, video game artisti, kao i dizajneri reklama i mema.

Illustrator je softver za dizajn i vektorsko crtanje.

Prvenstveno se koristi za dizajn koji je vezan za štampu, crtanje i ilustracije, mnogo ređe za web dizajn. Rasprostranjen je skoro koliko i Photoshop.

InDesign je softver za dizajn i izradu knjiga, časopisa, novina, kataloga, i bilo kojih drugih višestraničnih publikacija.

Pored upoznavanja i praktičnog rada u ovim programima, pohađanjem ovog kursa steći ćete i neophodno teorijsko znanje, koje će IM omogućiti da se lakše bave grafičkim dizajnom. Teorijski deo upoznaće ih sa teorijom boja, grafičkim formatima i industrijskim standardima, fontovima, i sl.

ZAŠTO JE KURS GRAFIČKOG DIZAJNA KOD NAS JEDINSTVEN

ZATO ŠTO TOKOM CELOG KURSA DECA ĆE KROZ DOMAĆE ZADATKE I PRAKTIČNE VEŽBE NA PREDAVANJIMA/VEŽBAMA RADITI NA SVOJIM DIZAJNERSKIM REŠENJIMA ZAJEDNO SA PREDAVAČEM. NAKON KURSA IMAĆE SOPSTVENE RADOVE ZA SVOJ PORTFOLIO.

Kurs je namenjen deci uzrasta VI, VII, VIII razred i I razred srednje škole. 

Trajanje kursa je 4 meseca, nastava se održava jednom nedeljno po 3 časa, subotom. Nastava se drži u blokovima sa kratkom pauzom između.

Cena kursa je 8500 dinara na mesečnom nivou.

Rezervacija kursa je obavezna i iznosi 3.000,00 din i ulazi u cenu kursa.

Termin održavanja predavanja je subotom 09:30-12:00 ili 12:10-14:40.

NAŠA PREPORUKA JE DA NAKON KURSA GRAFIČKOG DIZAJNA, POLAZNICI NASTAVE SA KURSOM WEB DIZAJNA.

Moja Faca Profilna v.2_
O predavaču

Aleksa Radaković

Aleksa je grafički dizajner i ilustrator sa više od 7 godina iskustva u grafičkoj industriji gde je kreirao grafička rešenja na probleme stranim i domaćim kompanijama. Kao i projekti u 2D i 3D animaciji, digitalnom crtanju, ali je najviše ponosan na svoje veštine u brendiranju i logo dizajnu i tome što pomaže ljudima da ostvare svoje profesionalne snove pravim identitetom i komunikacijom njihovog brenda. Trenutno radi u Joule Performance-u, švajcarskoj kompaniji koja se bavi kreiranjem unikatnih PC gejming mašina i profesionalnih radnih stanica i radi sa najvećim brednovima u toj sferi na svetu kao što su Nvidia, AMD, Intel, Ubisoft i mnogi drugi.