19th Ave New York, NY 95822, USA

Kurs naprednog programiranja u programskom jeziku Python

Šta je Python?

Python je jedan od najkorišćenijih programskih jezika trenutno.  Koristi se za obradu i analizu podataka (data science), numeričke operacija, rešavanje problema u matematici, prirodnim i tehničkim naukama, grafičkog prikaza podataka i izrade web-sajtova.

Kome je namenjen?

Prvenstveno polaznicima našeg kursa Osnove programiranja u programskom jeziku Python i svima onima koji imaju predznanje iz osnova programiranja.

Kurs “Napredne teme u programskom jeziku Python” se nadovezuje na naš kurs “Osnove programiranja u programskom jeziku Python”, i cilj mu je savladavanje naprednih tehnika programiranja kroz njihovu primenu na probleme iz obrade i analize podataka, uz upoznavanje sa Pythonovim alatima za rad sa tabelama, XML i JSON formatima, funkcionalnostima operativnih sistema, web-programiranjem i matematičkim modulima.

Zašto Python?

Prednost Pythona u odnosu na druge, namenske, jezike i alate za obradu i analizu podataka i rešavanje matematičkih i naučnih problema je u lakoći savladavanja, mogućnosti pisanja kako analitičkih komponenti koje se lako integrišu u drugo okruženje, tako i izrade kompletnih aplikacija u samom Pythonu.

Nastavni program

  • Složene strukture podataka i algoritmi (stekovi, redovi, stabla, uređivanje, pretraživanje, rekurzija)
  • Analiza podataka i rad sa datotekama (pandas, csv, json, xml)
  • Python i Excel
  • Regularni izrazi
  • Sistemski moduli
  • Jypiter Notebooks – uvod
  • Django – uvod
  • Dopunske teme: NumPy, Matplotlib, SciPy

UTISCI POLAZNIKA

,, Super je kurs, bilo bi mnogo drago da napravite ekipu za napredni kurs Pythona.”

Ognjen Savić

,, Dobro iskustvo, dosta naučenog”

,,Odlično koncipiran kurs koji vam pokaže osnove programiranja u Python-u.”

Aleksandar Kaluđerović

,, Tokom kursa sam stekla iskustvo načina učenja osnova nekog programskog jezika, što mi mnogo znači ya dalje samostalno učenje.

Aleksandra Kolak

Trajanje kursa

Obuka traje 3 meseca  (13 nedelja) , sa obaveznim domaćim zadacima i završnim testom .

Nastava  se održava dva puta nedeljno u trajanju od 2 školska časa u popodnevnim časovima.

Cena kursa iznosi 390 €. 

Mogućnost plaćanja na rate.

Pre početaka kursa potrebno je izvršiti uplatu prve rate.

Rezervacija kursa je obavezna i iznosi 3000,00 din.

Početak kursa je planiran kad se prijavi neophodan broj polaznika.

Polaznici koji su prošli kurs Osnove programiranja u Python-u u našoj školi, mogu da nastave na Napredni kurs programiranja. 

Polaznici koji nisu kod nas pohađali kurs Osnove programiranja u Python-u, dobiće test da urade online kao uslov za upis na kurs Napredno programiranje u Python-u.  Na ovaj način možemo da uskladimo program kursa svim polaznicima, kada znamo da imaju potrebno predznanje iz osnova programiranja. 

Možete se već sada prijaviti za kurs Napredno programiranje u Python-u i dobiti test da uradite. 

 

O predavaču

Marija Kolundžija
Diplomirala na smeru Informatika Departmana za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Poslediplomske studije završila na Departmanu za informatiku Univerziteta u Torinu i Odseku za informaciono-komunikacione nauke i tehnologije Univerziteta u Nici Sophia Antipolis. Učestvovala u projektima na teme matematičkih osnova mobilnog računarstva i industrijskih simulacija pri laboratoriama INRIA Sophia Antipolis i CEMEF Sophia Antipolis. Bavila se matematičkim modeliranjem, funkcionalnim programiranjem i sistem-analizom. Držala nastavu iz osnova programiranja, programskih jezika, struktura podataka i algoritama i osnova baza podataka za studente prirodno-matematematičkih fakulteta. Posebno se zanima numeričkim računarstvom i obukom za apsolutne početnike izvan IT struke konceptima računarskog rešavanja problema, što ju je dovelo do programskog jezika Python.