Kurs 'Izrada i administracija sajtova u WordPress-u'

Šta je WordPress? WordPress je sistem za upravljanje sadržajem internet stranica (Content
Management System)  ili skraćeno CMS. Nakon završetka ovog kursa, nudi Vam se mogućnost sigurne
zarade od izrade i administracije sajtova.

Kome je namenjen?Namenjen je svima koji žele da nauče da samostalno izrađuju,objavljuju i održavaju sajtove. Takođe svima onima koji su ambiciozni i žele da nauče nešt o novo. Kurs je osmišljen tako da polaznici između nastave imaju dovoljno vremena da urade domaće zadatke i savladaju pređenu oblast. Naš cilj je kvalitetna obuka polaznika za koju je potrebno vreme.

10 RAZLOGA ZBOG ČEGA DA NAUČITE BAŠ WORDPRESS?

 1. Najpopularniji CMS na svetu (CMS-Content Management System-Sistem za upravljanje sadržajem ili CMS je softver koji olakšava kreiranje, uređivanje, organizovanje i objavljivanje sadržaja.) WordPress je sistem za upravljanje sadržajem koji Vam omogućava da kreirate i objavite svoj sadržaj na internetu. Iako se uglavnom koristi za objavljivanje na internetu, može se koristiti i za upravljanje sadržajem na internetu ili na jednom računaru. WordPress ima najveći tržišni udeo u CMS-u i trenutno čini više od četvrtine svih web sajtova.
 2. Open Source sa prostorom za proširenje
  WordPress može biti samostalno vođen (hostovan), tako da nema troškova koji se odnose na preuzimanje, instaliranje i nadogradnju. Postoji više od 50.000 WordPress dodataka (često besplatnih), kao što su slajdovi, kontaktne forme, SEO optimizacija itd.
 3. Izuzetno prilagodljiv sa velikom fleksibilnošću WordPress je popularan jer zadovoljava potrebe mnogih korisnika svojim fleksibilnim okvirom koji omogućava dizajnerima i programerima da kreiraju i modifikuju izgled i aplikacije.
 4. Dizajniran za bilo koga, a ne samo za programere Pre nego što je WordPress postao popularan CMS za razvoj internet stranica, razvijen je prvobitno za blogere, koji nisu školovani programeri. Dakle, većina komponenti korisničkog interfejsa su jednostavne za korišćenje, i one su napisane i snimljene.
 5. Niži troškovi podešavanja i održavanja
  WordPress ima manje troškova podešavanja, prilagođavanja i održavanja u poređenju sa drugim Open Source CMS-ima, kao što su Drupal i Joomla. Ne zaključava se statička mrežna lokacija ili CMS svojstvo koje je skupo za podešavanje nakon početnog razvoja.
 6. WordPress je 99% SEO friendly. Jedna od prvih stvari koju radite prilikom postavljanja WordPress sajta, jeste odabir WordPress teme – poznatiju kao “template”. Neke teme su više korisne za SEO nego druge. Na primer, teme koje se brzo otvaraju su dobre, jer je brzina internet stranice važan faktor za
  Google rangiranje. SEO-prijateljske teme, od kojih su sve prilagođene mobilnim uređajima, sigurne i izgrađene sa optimiziranim kodom. Sve one koriste Genesis Framework koji preporučuje većina WordPress SEO gurua. Postoje različiti dostupni SEO dodaci, kako bi poboljšali vidljivost pretraživača na WP web lokaciji. Takođe, postoje i dodaci za SEO. Najpopularniji SEO dodatak za WordPress je YOAST SEO.
 7. WordPress ima veliku zajednicu aktivnih korisnika i programera. Forumi sadrži milione pitanja i odgovora vezanih za rešavanje problema. Postavite svoja pitanja bez problema i dobićete 100% validno rešenje. Pored svog zvaničnog foruma, postoji i mnogo drugih WordPress namenskih foruma koje vode programeri, na kojima se mogu postavljati pitanja i dobiti rešenja.WordPress ima standard velike sigurnosti. S obzirom na to da je preko 25% stranica na internetu izrađeno u WordPressu, hakeri neprekidno pokušavaju pronaći rupe u ovom CMS-u. Ne brinite. Redovna ažuriranja WordPress-a potpuno štite od ove ranjivosti. Redovno ažuriranje vaše WordPress verzije je veoma efikasno za borbu protiv ove tačke ranjivosti. Zapravo, hakovanje na internetu se uglavnom dešava zbog nedostatka znanja i svesti kod korisnika.
 8. Samo zapamtite ove činjenice: Koristite osnovne sigurnosne alate – WP Security & Firewall And Wordfence Security./ Preuzimajte samo dodatke/priključke (plugins) sa WordPress.org. /
  Koristite nedavno ažurirane dodatke./ Proverite dodatak i broj preuzimanja. / Preuzimajte dodatke iz pouzdanih izvora/. Ažurirajte WordPress sa njegovom poslednjom verzijom./ Koristite premijum temu. / Slobodne teme mogu sadržati zlonamerne kodove i šifrovane veze./ Prateći neke opšte sigurnosne metode za WordPress, vaš sajt može biti siguran.
 9. Podrška za multimediju WordPress ima veoma bogat uređivač teksta. Podržava jednostavno dodavanje slika, video zapisa, audio poruka u blogove. Podržani tipovi datoteka za medije:– slike koje uključuju .jpg i .jpeg, .png i .gif. ,– audio datoteke uključuju .mp3, .m4a, .ogg i .wav,– nekoliko vrsta video datoteka uključujući i .mp4 i .m4v, .mov, .vmv, .avi, .mpg, .ogv, .3gp, .3g2./ Ove tipove datoteka koristi većina ljudi.

Plan i program

 • Preuzimanje i instalacija WordPress-a sa zvanične prezentacije
 • Korišćenje WordPress-a
 • Osnove Dashboard-a
 • Podešavanje WordPress-a
 • Izbor , instalacija i podešavanje WordPress teme
 • WordPress dodaci i alati
 • Kreiranje stranica i članaka
 • Kreiranje i upotreba menija
 • Upotreba Widget-a
 • Dodatne opcije u WordPress-u
 • Izrada osnovnog sajta u WordPress-u
 • Registracija domena i zakup prostora na serveru
 • Preuzimanje i instalacija WordPress-a sa zvanične prezentacije
 • Instalacija WAMP/XAMP servera i lokalna instalacija WordPress-a
 • Uvod u cPanel platformu i serverska instalacija WordPress-a
 • Istorija WordPress-a
 • Korišćenje WordPress-a
 • Osnove Dashboard-a
 • Podešavanje WordPress-a
 • Izbor , instalacija i podešavanje WordPress teme
 • WordPress dodaci i alati
 • Kreiranje stranica i članaka
 • Kreiranje i upotreba menija
 • Upotreba Widget-a
 • Zaštita WordPress-a
 • Komunikacija sa korisnicima, postavljanje formulara, newsletter-a, upitnika i anketa
 • Kreiranje web prodavnice
 • Nekoliko naprednih opcija u WordPress-u
 • Izrada završnog projekta-sajta u WordPress-u

Neki od sajtova koji su izrađeni tokom kursa:

http://www.undv-odzaci.org/

O nama


http://www.gesjjz.edu.rs/
http://www.2korakanapred.com
http://epopustr.cp3.host25.com
http://www.dunavvolley.org.rs

UTISCI POLAZNIKA

Odličan kurs, sve pohvale za organizaciju i predavača. Kvalitetna predavanja, prijatna atmosfera i puno novih informacija. SEO optimizacija je pun pogodak, Jovana i Mirjana na slikovit način i uz puno praktičnih primera prezentuju čari internet marketinga.

Tamara Kijac
-polaznica kursa WORDPRESS-

Sve je bilo ok. Gde ste bili dosad? Ovo mi je trebalo još pre par godina.

Slaviša Ignjatović
-polaznica kursa WORDPRESS-

Od ranije koristim WP kao uređivač članaka. Pošto se bavim specifičnim sportom -planinskim trčanjem, želela sam da pokrenem svoj blog. Kurs mi je omogućio da mogu sama da ga kreiram u potpunosti prema svojim potrebama. Bonus plus obuka iz SEO optimizacije je vrednost više koju ću sigurno maksimalno iskoristiti.

Agneš Girić
-polaznica kursa WORDPRESS-

Trajanje kursa je 32 časa, nastava će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 2 školska časa, u popodnevnim terminima.

Tokom kursa obavezna je izrada domaćih zadataka.

Završni projekat je samostalna izrada kompletnog sajta u WordPress-u, što se smatra i uspešno završenom obukom.

Cena kursa iznosi 240€specijalan popust 20% na cenu 

Za sve informacije kontaktirati školu.

Broj mesta sa popustom je ograničen.

Mogućnost plaćanja na rate.

Pre početaka kursa potrebno je izvršiti uplatu prve rate.

Rezervacija kursa je obavezna i iznosi 3000,00 din i ulazi u cenu kursa.

O predavaču

Stevan Pivnički

Aktivan član WordPress zajednice i organizator WordPress meetup-a u Starit centru u Novom Sadu.

Osnovne studije završio je na ITS (Information Technology School) u Beogradu i ima više od 5 godina radnog iskustva u IT sektoru.
U oblasti projektovanja, programiranja i administracije web portala i web aplikacija uglavnom koristi PHP/MySQL, XML, HTML, CSS, JavaScript i WordPress.
WordPress koristi svakodnevno, bavi se kreiranjem tema za WordPress.
Poznaje koncept objektno orijentisanog programiranja i princip OOP koristi u PHP jeziku.
Iskustvo u korišćenju i izradi WordPress tema ga je povezalo sa IT Fusion školom kurseva.
Osnovni zadatak na predstojećim kursevima će biti uvođenje naših polaznika u rešavanje konkretnih problema iz prakse

Mi smo Edukativni centar – Škola kurseva “IT Fusion”

Adresa:
Železnička 33/4
21000 Novi Sad
Srbija

Telefoni:
+381 60 0622 292
Email: info@itfusion.rs

Radno vreme:
Ponedeljak-Petak:  16:00-22:30
Subota: 09:00 – 18:00
Nedelja: Zatvoreno

Izrada sajta: S8 Studio