OBUKA ZA FULL STACK PROGRAMERE

MESEC DANA BESPLATNE OBUKE

I TO NAJPOPULARNIJE  JAVASCRIPT BIBLIOTEKE

PRVI PUT U NOVOM SADU

      OSNOVNI I NAPREDNI NIVO ZAJEDNO U JEDNOM KURSU

       SA  TRENUTNO NAJTRAŽENIJIM

REACT-OM

DA 30 REACT DEVELOPERA SLETI NA BILO KOJI AERODROM U SVETU, ODMAH BI SE ZAPOSLILO.

IT INDUSTRIJA POSTALA JE OPSEDNUTA ZA FULL STACK PROGRAMERIMA

Full stack programer poznaje i radi i frontend i backend. To ne znači da treba da zna sve apsolutno o veb razvoju. Dovoljno je da može da radi samostalno uz minimalnu pomoć.

Full stack programer može da kreira kompletnu funkcionalnu veb aplikaciju.

Kompletan razvoj full stack developmenta stekao je prednost zahvaljujući popularnosti  JavaScript  tehnologije.

React je trenutno najpopularnija JavaScript biblioteka.

React je JavaScript biblioteka za izgradnju korisničkog interfejsa.

rezultati najnovijih istraživanja

React je nastao u Facebook-u kao radni okvir koji veoma olakšava rad na veb aplikacijama.

Facebook je nekoliko proizvoda kodirao u React-u.   To je razlog stalnog rasta i pouzdanosti React-a u svetu programera.

Kad je tehnologija nova i još u razvoju svako ko je poznaje  i zna radi u njoj je u ogromnoj prednosti. 

Trenutno programeri najviše žele da uče React i rade u njemu.

Sa ovim znanjem kao početnik zarađujete 18$ po satu, kao junior 20$, kao  medior 35$ a kao REACT developer 50$.

KARIJERA VEB PROGRAMERA

Ne postoji određeni stepen obrazovanja ili obrazovni put za karijeru u razvoju veba. Moguće je postati veb programer i formalnim načinom obrazovanja i neformalnim, kursevima ili samostalnim učenjem kod kuće. Uvek je lakše i brže učiti pod nadzorom mentora.

Ono što programiranje izdvaja od svih drugih poslova je to ima mogućnost rada, freelancinga,  sa bilo kog mesta, od kuće, iz kancelarije, sa plaže. Danas mnoge kompanije dozvoljavaju i remote pozicije, da ne morate da ste prisutni lično na radnom mestu. Dovoljno da ste u toku radnog vremena online i da radite svoj posao.

Definitivno je razvoj veba odličan izbor karijere ukoliko želite da učite. Nećete postati stručnjak za mesec ili dva dana. Karijera ima dve faze, prva je učenje,druga je zarađivanje. Uvek treba učiti nove tehnologije i pratiti trendove. U početku se fokusirajte na učenje, da naučite što bolje osnove .

Kao veb dizajner,prvo učite HTML, CSS, zatim i JavaScript. Nakon toga dolazi programski jezik PHP, kao i MySQL relacione baze podataka. Kad već učite kako da pravite sajtove, treba da poznajete i WordPress kao najpopularniju CMS platformu. Možda će vam klijent tražiti da iskucan kod prebacite u WordPress. Na taj način možete da obuhvatite ogroman dijapazon poslova i kao freelancer ili developer u nekoj firmi.

Ako se pitate i razmišljate :

AA

Da li ima smisla učiti i Frontend i Backend ?

AA

Da li je moguće naučiti i Frontend i Backend ?

AA

Da li je 8 meseci dovoljno za Frontend i Backend ?

AA

Da li je realno moguće da se znanje sa kursa nekako naplati ( kroz projekte, freelance poslove,zaposlenje)?

AA

I verovatno se pitate , kako i zašto 7+1 meseci obuke, 7 meseci plaćamo obuku a sedmi mesec je gratis? 

Da li je to marketinški fazon ili o čemu se radi?

Šta zapravo trebate da znate:

ovo je najvažniji deo i zato ga OBAVEZNO PROČITAJTE

AA

Ukoliko razmišljate da učite Frontend, i naučite ga, jednog momenta će vam biti potrebno i  osnovno znanje iz Backend-a, kako biste razumeli ceo razvoj jedne veb aplikacije. Poznavanje više tehnologija povećava šansu za zaposlenjem ili u nekoj kompaniji ili kao freelancer.

AA

Moguće je naučiti i Frontend i Backend, jer da nije moguće ne bi postojalo zanimanje Full stack developer. To ne znači da ćete biti majstor u obe tehnologije. To znači da će te lakše rešavati probleme vezano za veb aplikacije, koje su realnost u firmama ili ćete kao samostalni developer moći da pravite manje aplikacaije za klijente i pravite dinamičke sajtove koji su i lakši za održavanje.

AA

Treba da znate da svaki kurs može da traje mesec dana i 12 meseci. Dosta faktora utiče na trajanje nastave o kojima nećemo pisati zato što svako za sebe planira program. Na osnovu našeg iskustva u držanju Frontend kursa koji je traje 5 meseci i istraživanja po internetu i konsultacija sa našim timom, odredili smo da je optimalno i minimalno vreme za jedan ovakav kurs 8 meseci. Sve kraće od toga ne bi imalo smisla i krajnji rezultat znanje polaznika koji je nama CILJ ne bi bio zadovoljavajući.

AA

Znamo iz iskustva da naš tempo nastave, 6 časova nedeljno,  omogućava polaznicima da savladaju ono što smo predvideli planom i programom obuke. Dva puta nedeljno je nastava, kako bi imali vremena da radite kod kuće domaće zadatke koji zahtevaju vreme. Ukoliko bi MI ubrzali i zbrzali nastavu a vi ne biste stizali da i kod kuće sve provežbate,onda niko neće biti zadovoljan. Naš cilj je da naučite i to se dobija ponavljam,vežbanjem i razumevanjem sopstvenih grešaka .

AA

Uvek je moguće naplatiti svoje znanje kad je znanje primenljivo i aktuelno. Primenljivo je kad znate da kodirate samostalno. Aktuelno je kad znate da kodirate u najtraženijim programskim jezicima, kao što su JavaScript i React.

AA

Nema potrebe da brinete da li su sertifikati priznati ili ne. Na svakom ulaznom intervjuu , testiraće vas i videti i čuti koliko znate. Najvažnije je koliko znate i šta znate da radite. Ovo znamo iz iskustva naših polaznika.

AA

Nije marketinška fora 1 mesec GRATIS.

Ako Vi želite da naučite veb programiranje i spremni ste da odvojite vaše vreme i novac za edukaciju, žargonski žrtvujete vreme i novac, Mi želimo da vas nagradimo da  jedan mesec ne platite i da baš tog meseca koji ne plaćate naučite React koji je u 2022.g. na Top trends listama broj 1.

ONLINE KURS FULL STACK DEVELOPMENT

Naš online kurs nije kao većina online kurseva.

Svi časovi idu uživo preko aplikacije Zoom. Posle svakog časa, dobijate snimak, koji možete da pogledate naknadno. OVO JE JAKO VAŽNO, zato što je ovo najbolji način učenja i veoma je sličan učenju u učionici. Pored časova uživo i snimaka, imate komunikaciju sa predavačem . Ovo je takođe VAŽNO, jer je pomoć predavača ključna u procesu učenja.

Trajanje kursa je 8 meseci, nastava će se održavati dva puta nedeljno po dva časa. Između redovnih časova, rade se domaći zadaci.

Plan i program

  • HTML5 – suštinski koncepti poslednje verzija markup jezika tj. web standarda
  • CSS3 – definicija vizuelnog izgleda web sajta/portala/aplikacija
  • JavaScript –mogućnost interakcije korisnika sa web stranicom (formulari, provera unetih podataka u obrazac, razne video i zvučne animacije, realizacija događaja klikom ili prelazom preko dugmadi …)
  • jQuery – posebna JavaScript biblioteka koja olakšava i ubrzava rad na sajtu (animacije, efekti, …)
  • AJAX – alat za komunikaciju korisnika sajta sa serverom ili bazom podataka
  • Bootstrap framework – izrada tzv. responsive web sajtova, tj. sajtova koji se dobro prikazuju na tabletima i mobilnim telefonima.
  • PHP – prelazak na back end, PHP je svakako jedan od najpopularnij jezika sa strane servera
  • MYSQL – baze podataka su nam takođe važne kada pravimo web aplikacije
  • WordPress – najpopularniji CMS, 33% sajtova su na WordPress-u, što govori samo za sebe, naučićemo kako se prave sajtovi od nule, kao i nekoliko najpopularnijij visual buildera. Naučićemo postupno kako se kreiraju teme.
  • React – šlag na tortu, kao treći JS framework React je ušao od verzije 5.o u WordPress, pa je red da se nauči 🙂

Ferenc Sič

,,Da li vredi upisati ONLINE kurs programiranja u IT Fusion-u?
Pohađati kurs u učionici ili online je sasvim svejedno. Nema razlike. Kao ni to da li ste upisali neku poznatu, dobro izreklamiranu školu sa zvučnim imenom i dizajniranim eneterijerom, ili kurs gde se časovi održavaju u stanu kod baba Jovanke, jer je tu bilo mesta da se napravi učionica.
Jedino što je bitno, jeste kakav je predavač.
– Koliko je spreman da vam se posveti, kako je koncipirao predavanja, koliko ima razumevanja i strpljenja, koliko je lako komunicirati sa njim, koliko je spreman da se prilagodi vašem tempu rada i shvatanja, odnosno, pošto se radi grupno- najslabijoj karici.
Pohađam kurs Full Stack Development, i prezadovoljan sam. Sve ovo što sam prethodno napisao sam i shvatio kada je kurs počeo. Džaba vam fensi opreme i svega, ako predavač nije dobar. Imao sam tu sreću da je predavač na ovom kursu odličan i sve prethodno napisano opisuje njega. Zapravo, nemam reči kojima bih ga mogao dovoljno ishvaliti i  iskazati zahvalost za posvećenost i trud koji nam pruža.

-Predavanja se trenutno održavaju online, usled vanredne situacije zbog korona virusa, ali kao što rekoh nema neke velike razlike, osim što ste kod kuće, pa možete uživati u udobnosti svoga doma, tako da je to čak i prednost. Tempo rada diktiramo mi- polaznici; nešto samo pretrčimo a nešto ponovimo više puta, u zavisnosti od toga koliko brzo shvatimo- naučimo određenu stvar. Predavač nam je uvek dostupan preko viber i slack grupe, tako da u svakom trenutku možemo postaviti pitanje, ukoliko imamo nedoumicu oko rešavanja domaćih zadataka.
– Na ovom kursu isključivo od vas zavisi da li ćete naučiti programirati i koliko ćete biti dobri u tome. U IT Fusion-u je omogućena obuka uz maksimalnu posvećenost, sve ostalo je na vama.
Pre nego što sam upisao kurs u IT Fusion-u, takođe sam istraživao kurseve, i čitao recenzije polaznika… Nadam se da će ova recenzija i preporuka pomoći nekom da se odluči. Svako dobro, i srećno svima!”

Ovo je jedan od najdužih i najboljih komentara koje smo dobili. Mi inače komentare ne ulepšavamo i ne dodajemo ništa. Iskren komentar je uvek i najbolji . Ovakav komentar može da napiše ili samo super zadovoljan polaznik ili jako skup kopirajter. Ferenc, hvala ti.

Emilija Kovacević
,,Što se tice online nastave nisam neki ljubitelj toga nikad bila, zato sam i upisala kurs u IT fusion skoli jer se nastava odvija tradicionalno u ucionicama, sto je mnogo lakse i efektnije, ali zbog novonastale situacije koja je takva da jedino mozemo imati online nastavu opet mi vise to odgovara nego da se pauziralo odvijanje nastave. S druge strane zbog samog predavaca, Slobodana Mirica koji se izuzetno trudi da nam olaksa ovakav nacin ucenja, verujem da bi i online kursevi sa njim bili isto efektni kao i u ucionici. Tako da sto se mene tice vise sam nego zadovoljna kako ovo sada funkcionise i za sada nemam ni jednu zamerku vezanu za online predavanja. Moja preporuka je za one koji ne mogu fizicki biti prisutni u ucionici na predavanju (ako su npr. iz drugog grada a ne iz Novog Sada) da upisu i online kurs jer je predavac Slobodan odlican i nesebicno prenosi svo svoje znanje i iskustvo koje ima u IT sferi, a pritom je i dostupan svakom ponaosob mimo predavanja, sto je veliki plus za online nacin ucenja.”

Jasna Vujtović
,,Zadovoljna sam online predavanjima, iako više preferiram tradicionalna predavanja u učionici.Predavač je uvek na raspolaganju sto olakšava dosta stvari.”

Igor Daniel 
,,Fullstack kurs smo poceli krajem februara i imali smo predavanja dve nedelje, ubrzo je pocelo vandredno stanje. Predavac na kursu Slobodan je odmah reagovao pa se naslo idealno resenje za nastavak skolovanja i ucenja u periodu od par sati. Moram pohvaliti funkcionisanje kursa online nisam ocekivao da ce i dalje funkcionisati kao kada smo bili u ucionici. Uzivo jeste bolje jer se ima direktna konverzacija sa ljudima ali nemam niti jednu zamerku, cak sta vise sve pohvale kako smo nastavili da idemo prema zeljenom cilju. Ako se iko dvoumi upisite zeljeni kurs necete se pokajati ekipom iz IT Fusion.”

Upis je u toku

Radimo u malim grupama, do 10 polaznika, kako bi mogli da se posvetimo svakom polazniku.

Tokom  obuke, komunikcija sa predavačem obezbeđenja je i van nastave , putem Slack grupe.

Trajanje kursa je 190 časova ( oko 8 meseci) . Nastava će se održavati dva puta nedeljno po tri časa.

Realna tržišna cena ovog kursa je 1500 €

Cena kursa kod nas iznosi 7 meseci x 165 €

Osmi mesec se ne plaća

Moguće je kurs platiti u celosti. Pre početka kursa potrebno je izvršiti uplatu prve rate.

Rezervacija kursa je obavezna i iznosi 3.000,00 din.

Termini održavanja predavanja uskoro.  

Početak kursa je planiran kad se prijavi neophodan broj polaznika.

PROGRAM OBUHVATA: OSNOVNI I NAPREDNI NIVO VEB PROGRAMIRANJA

PRVI PUT U NOVOM SADU

NA ZAHTEV TRŽIŠNE POTRAŽNJE  U SRBIJI I CELOM SVETU ZA FULL STACK DEVELOPERIMA